Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad proponuję delikatne mięso z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem papryki, pomidorów, podane z makaronem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25882
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3044
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25882
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3044
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Składniki
1. Cebulę białą, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Mięso myję, osuszam, kroję kostkę, dodaję do warzyw. Doprawiam papryką słodką oraz solą. Po usmażeniu mięso przekładam do naczynia.
2. Cebulę czerwoną obieram, drobno kroję. Papryczkę chili oczyszczam z nasion kroję w drobne paseczki. Papryki również oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki. Pomidory kroję w kostkę. 3. Na rozgrzanym oleju smażę cebulę z papryczką chili, następnie dodaję pozostałe warzywa. Po usmażeniu warzywa łączę z mięsem.
4. Do naczynia wsypuję skrobię ziemniaczaną, wlewam wodę oraz sos sojowy. Wszystko dokładnie mieszam i wlewam do mięsa. Gotuję do chwili zagotowania.
5. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu makaron odlewam i przekładam do mięsa.
6. Danie gotowe. 7. Smacznego