Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad proponuję delikatne mięso z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem papryki, pomidorów, podane z makaronem.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15839
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4797
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 535
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15839
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4797
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 535
Składniki
1. Cebulę białą, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Mięso myję, osuszam, kroję kostkę, dodaję do warzyw. Doprawiam papryką słodką oraz solą. Po usmażeniu mięso przekładam do naczynia.
2. Cebulę czerwoną obieram, drobno kroję. Papryczkę chili oczyszczam z nasion kroję w drobne paseczki. Papryki również oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki. Pomidory kroję w kostkę. 3. Na rozgrzanym oleju smażę cebulę z papryczką chili, następnie dodaję pozostałe warzywa. Po usmażeniu warzywa łączę z mięsem.
4. Do naczynia wsypuję skrobię ziemniaczaną, wlewam wodę oraz sos sojowy. Wszystko dokładnie mieszam i wlewam do mięsa. Gotuję do chwili zagotowania.
5. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu makaron odlewam i przekładam do mięsa.
6. Danie gotowe. 7. Smacznego