Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wszyscy są przekonani co do smaku potraw przyrządzanych na parze. Ja chcę udowodnić, że może być zdrowo i równocześnie smacznie. Wystarczy tylko odpowiedni zamarynować wcześniej mięso i nie żałować przypraw do warzyw czy sosów. A więc, do dzieła!
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 48
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 46
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1556
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1180
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 117
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 48
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 46
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1556
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1180
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 117
Składniki
Polędwiczkę kroimy na grubsze plastry, obsypujemy obficie ziołami, polewamy olejem ( 3 łyżki ), dokładnie mieszamy, aby każdy kawałek mięsa był dobrze obtoczony i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.
Jeżeli mamy parowar z pojemnikami do gotowania kaszy i sosów, to do dwóch pojemników wsypujemy opłukaną i sparzoną wcześniej kaszę, tak aby sięgała nie więcej jak do połowy pojemnika. Resztę uzupełniamy wodą, zamykamy pokrywkami. Do kolejnych dwóch wkładamy przygotowane do sosu pomidory: cebulę kroimy w kostkę, papryczkę bez gniazd nasiennych w paseczki. Podsmażamy cebulę na reszcie oleju, dodajemy papryczkę i chwilę razem podsmażamy. Następnie dodajemy do pomidorów, solimy, pieprzymy i wsypujemy granulowany czosnek. Uzupełniamy dwa pozostałe pojemniki, zamykamy pokrywkami.
Mięso układamy na pierwszym poziomie parowaru, pojemniki z kaszą i sosem na drugim. Nastawiamy parowar na 25 minut. Gotowe mięso podajemy z ugotowaną kaszą, sosem i surówkami, np.z porów i marchwi oraz z czerwonej kapusty Jeżeli nie posiadamy parowaru, takie polędwiczki możemy grillować na patelni, a kaszę ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Sos wystarczy tylko zagotować w rondelku.