Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz świetnego pomysłu na pyszny obiad dla całej rodziny lub danie świąteczne, to trafiłeś idealnie. Wieprzowe polędwiczki, soczyste, pyszne w aromatycznym sosie z pieczarkami. Bez wyjątku zachwyci każdego.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam dłonią, doprawiam papryką słodką, pieprzem oraz solą. Następnie obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju. Podlewam wodą i gotuję około 15 minut. 2. Wlewam sos sojowy, miód, ocet, ketchup i jeszcze 5 minut gotuję.
3. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na drugiej patelni na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiam pieprzem oraz solą. Grzyby po usmażeniu łączę z mięsem.
4. Danie gotowe. 5. Podaję z ziemniakami lub kopytkami i surówką. 6. Smacznego.