Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i oryginalne polędwiczki,smakują mojej rodzinie.Ciekawa propozycja na niedzielne lub świąteczne danie:)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3601
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3601
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
Polędwiczki myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym,solimy i pieprzymy.Podsmażamy z każdej strony na patelni,na złoty kolor.
Pieczarki kroimy w plasterki,szynkę w kosteczkę i podsmażamy na oleju.Cebulę siekamy i podsmażamy na patelni.Pieczarki,szynkę i cebule mieszamy razem w misce.
Ciasto francuskie rozwijamy,nakładamy nadzienie na ciasto,rozkładamy równomiernie,zostawiamy tylko jeden brzeg do zaklejenia.Polędwiczkę kładziemy na nadzieniu,na brzegu i zwijamy w roladę z ciastem,zaklejamy brzeg i boki.
Biało oddzielamy od żółtka i smarujemy żółtkiem roladę z wierzchu.Robimy widelcem dziurki,na wierzchu ciasta,aby był dopływ powietrza.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.Pieczemy w temperaturze 190 st.C,aż ciasto będzie złote z wierzchu,a polędwiczki będą miękkie.
Rada:Można zwinąć ciasto bardziej ściśle lub luźniej,jak u mnie.