Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe na rodzinny obiad.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8051
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 367
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8051
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 367
Składniki
Polędwiczki oczyścić, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Ułożyć w głębokim talerzu, oprószyć przyprawą. Pozostawić w lodówce na 15 min. Na patelni rozgrzać olej i masło. Usmażyć polędwiczki najpierw na większym ogniu, a później zmniejszyć gaz i przykryć mięso, na ok. 15-20 min. Śmietanę wymieszać z musztardą. Polędwiczki przełożyć do żaroodpornego naczynia i polać mieszanką śmietany i musztardy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15 - 20 min. Podawać gorące z ulubioną sałatką. Smacznego.