Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziczyzna w połączeniu z domową kapustą smakuje zawsze pysznie. Tak przygotowane polędwiczki smakują wybornie, a jednocześnie prezentują się niczym danie z najlepszej restauracji.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2419
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101866
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6258
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2419
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101866
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6258
Składniki
Podane przyprawy rozcieramy w moździerzu lub młynku do kawy. W każdym kawałku mięsa robimy nacięcie na wylot. Obficie nadziewamy kapustą. Mięso oprószamy przyprawami i obtaczamy w semolinie. Podsmażamy na maśle ze wszystkich stron. Do podsmażonych polędwiczek wlewamy bulion i sos Worcestershire oraz jeśli nam zostało resztki nadzienia. Dusimy pod przykryciem około 20-30 minut. W razie potrzeby jeśli sos wyparuje można podlać trochę wody lub bulionu. Gotowe roladki podajemy lekko polane sosem spod duszenia oraz ulubionymi dodatkami.