Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana dziczyzna wygląda niezwykle apetycznie, oczywiście też tak smakuje. Naturalnej słodyczy nadają mięsu niesiarkowane suszone morele. Polędwiczki były duszone w sosie własnym z dodatkiem szalotek, które dodane były razem z łupinką, dzięki czemu sos nabrał zarówno głębokiej barwy oraz smaku i aromatu.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 343
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2414
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 343
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2414
Składniki
W każdym kawałku mięsa robimy nacięcie na wylot. Obficie nadziewamy suszonymi morelami. Oprószamy przyprawami i obtaczamy w semolinie. Podsmażamy na maśle ze wszystkich stron. Do podsmażonych polędwiczek wlewamy bulion i sos Worcestershire. Dokładamy liść laurowy, ziela angielskie, jałowiec oraz przekrojone na pół szalotki. Dusimy pod przykryciem około 20-30 minut. W razie potrzeby jeśli sos za mocno wyparuje można podlać trochę wody lub bulionu. Gotowe mięso podajemy lekko polane sosem spod duszenia oraz ulubionymi dodatkami.