Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana dziczyzna wygląda niezwykle apetycznie, oczywiście też tak smakuje. Naturalnej słodyczy nadają mięsu niesiarkowane suszone morele. Polędwiczki były duszone w sosie własnym z dodatkiem szalotek, które dodane były razem z łupinką, dzięki czemu sos nabrał zarówno głębokiej barwy oraz smaku i aromatu.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 225
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36187
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 374
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 225
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36187
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 374
Składniki
W każdym kawałku mięsa robimy nacięcie na wylot. Obficie nadziewamy suszonymi morelami. Oprószamy przyprawami i obtaczamy w semolinie. Podsmażamy na maśle ze wszystkich stron. Do podsmażonych polędwiczek wlewamy bulion i sos Worcestershire. Dokładamy liść laurowy, ziela angielskie, jałowiec oraz przekrojone na pół szalotki. Dusimy pod przykryciem około 20-30 minut. W razie potrzeby jeśli sos za mocno wyparuje można podlać trochę wody lub bulionu. Gotowe mięso podajemy lekko polane sosem spod duszenia oraz ulubionymi dodatkami.