Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz pomysłu na dzisiejszy obiad koniecznie spróbuj tego przepisu. Gwarantuje, że zniknie ze stołu w ekspresowym tempie. Delikatne mięso z polędwiczki pieczone w piekarniku, zanurzone w pysznym, aromatycznym sosem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2092
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5534
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5552
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2092
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5534
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5552
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, za pomocą ostrego, długiego noża robię podłużny otwór. W każdym otworze umieszczam po piętnaście suszonych śliwek. Układam polędwiczki w woreczku do pieczenia, przekładam na blaszkę i piekę 30 minut w 180°C. Po upieczeniu mięso kroję w plastry i układam w naczyniu.
2. Cebulę, czosnek obieram, kroję na mniejsze kawałki i blenduję blenderem razem z pozostałymi śliwkami. 3. Następnie przekładam do rondelka, podlewam wodą, dodaję kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy. Doprawiam solą oraz pieprzem i gotuję do chwili zagotowania. Na koniec sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotuję. Sosem polewam polędwiczki. 4. Gotowe. 5. Smacznego.