Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz pomysłu na dzisiejszy obiad koniecznie spróbuj tego przepisu. Gwarantuje, że zniknie ze stołu w ekspresowym tempie. Delikatne mięso z polędwiczki pieczone w piekarniku, zanurzone w pysznym, aromatycznym sosem.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, za pomocą ostrego, długiego noża robię podłużny otwór. W każdym otworze umieszczam po piętnaście suszonych śliwek. Układam polędwiczki w woreczku do pieczenia, przekładam na blaszkę i piekę 30 minut w 180°C. Po upieczeniu mięso kroję w plastry i układam w naczyniu.
2. Cebulę, czosnek obieram, kroję na mniejsze kawałki i blenduję blenderem razem z pozostałymi śliwkami. 3. Następnie przekładam do rondelka, podlewam wodą, dodaję kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy. Doprawiam solą oraz pieprzem i gotuję do chwili zagotowania. Na koniec sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotuję. Sosem polewam polędwiczki. 4. Gotowe. 5. Smacznego.