Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz pomysłu na dzisiejszy obiad koniecznie spróbuj tego przepisu. Gwarantuje, że zniknie ze stołu w ekspresowym tempie. Delikatne mięso z polędwiczki pieczone w piekarniku, zanurzone w pysznym, aromatycznym sosem.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1551
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 694
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 677
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 267
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1551
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 694
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 677
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 267
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, za pomocą ostrego, długiego noża robię podłużny otwór. W każdym otworze umieszczam po piętnaście suszonych śliwek. Układam polędwiczki w woreczku do pieczenia, przekładam na blaszkę i piekę 30 minut w 180°C. Po upieczeniu mięso kroję w plastry i układam w naczyniu.
2. Cebulę, czosnek obieram, kroję na mniejsze kawałki i blenduję blenderem razem z pozostałymi śliwkami. 3. Następnie przekładam do rondelka, podlewam wodą, dodaję kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy. Doprawiam solą oraz pieprzem i gotuję do chwili zagotowania. Na koniec sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotuję. Sosem polewam polędwiczki. 4. Gotowe. 5. Smacznego.