Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak dobrego dania jeszcze nie jedliście, Goście prosili o dokładkę. Delikatne mięso z dodatkiem szparag oraz wędzonego boczku, który sprawia, że potrawa jest smaczna i aromatyczna.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 720
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 409
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 720
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 409
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz papryką słodką. 2. Boczek kroję w kostkę, smażę. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, dodaję do boczku.
3. Boczek z warzywami, na patelni zgarniam na bok, następnie smażę mięso. Mięso podlewam jedną szklanką wody i gotuję.
4. Szparagi kroję na dwu centymetrowe kawałki usuwając twarde części. Szparagi dodaję do mięsa, gotuję około 10 minut. Następnie wsypuję kurkumę, curry, chili, wlewam sos sojowy oraz śmietanę. 5. Na koniec dodaję posiekany drobno koperek.
6. Polędwiczki gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 7. Smacznego.