Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak dobrego dania jeszcze nie jedliście, Goście prosili o dokładkę. Delikatne mięso z dodatkiem szparag oraz wędzonego boczku, który sprawia, że potrawa jest smaczna i aromatyczna.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15024
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1216
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1336
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 212
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15024
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1216
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1336
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 212
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz papryką słodką. 2. Boczek kroję w kostkę, smażę. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, dodaję do boczku.
3. Boczek z warzywami, na patelni zgarniam na bok, następnie smażę mięso. Mięso podlewam jedną szklanką wody i gotuję.
4. Szparagi kroję na dwu centymetrowe kawałki usuwając twarde części. Szparagi dodaję do mięsa, gotuję około 10 minut. Następnie wsypuję kurkumę, curry, chili, wlewam sos sojowy oraz śmietanę. 5. Na koniec dodaję posiekany drobno koperek.
6. Polędwiczki gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 7. Smacznego.