Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak dobrego dania jeszcze nie jedliście, Goście prosili o dokładkę. Delikatne mięso z dodatkiem szparag oraz wędzonego boczku, który sprawia, że potrawa jest smaczna i aromatyczna.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1127
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1286
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 518
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1127
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1286
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 518
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz papryką słodką. 2. Boczek kroję w kostkę, smażę. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, dodaję do boczku.
3. Boczek z warzywami, na patelni zgarniam na bok, następnie smażę mięso. Mięso podlewam jedną szklanką wody i gotuję.
4. Szparagi kroję na dwu centymetrowe kawałki usuwając twarde części. Szparagi dodaję do mięsa, gotuję około 10 minut. Następnie wsypuję kurkumę, curry, chili, wlewam sos sojowy oraz śmietanę. 5. Na koniec dodaję posiekany drobno koperek.
6. Polędwiczki gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 7. Smacznego.