Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane plasterkiem smażonego prawdziwka, plastra cebuli i kawałka papryki policzki wieprzowe polane sosem borowikowym, podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1004
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1004
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Obrane, wymyte prawdziwki kroimy w plastry i smażymy na gorącym tłuszczu (olej z masłem) na rumiany kolor.
Policzki wieprzowe myjemy, nacinamy kieszeń, dobrze płuczemy i osuszamy. Usmażone prawdziwki wykładamy na talerz a na tym tłuszczu smażymy plasterki cebuli. Usmażone plasterki cebuli również wykładamy na talerz. Z papryki wycinamy kawałki wielkości kieszeni jaką nacięliśmy w policzkach. Paprykę również podsmażamy i podsmażoną wykładamy na talerz. Każdy policzek nadziewamy plasterkiem prawdziwka, cebuli i kawałkiem papryki.
Tak zrobione policzki układamy na gorący tłuszcz na patelni i obsmażamy z obu stron.
W między czasie zagotowujemy bulion warzywny z pozostałymi kawałkami prawdziwków, papryki, listkiem laurowym i zielem angielskim oraz suszoną włoszczyzną. Do gotującego się bulionu wkładamy podsmażone policzki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy również sos sojowy i gotujemy na małym ogniu 30 minut. Kapustę pekińską kroimy w paski dodajemy startą na dużych oczkach marchew, pokrojoną w kostkę cebulę, 2 łyżki majonezu, sól i pieprz. Mieszamy wszystkie składniki. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gotujący się sos zagęszczamy mąką i zabielamy łyżką śmietany.
Policzki podajemy z ziemniakami, polane sosem grzybowym i z surówką. Smacznego !!!