Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane plasterkiem smażonego prawdziwka, plastra cebuli i kawałka papryki policzki wieprzowe polane sosem borowikowym, podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 22
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 22
Składniki
Obrane, wymyte prawdziwki kroimy w plastry i smażymy na gorącym tłuszczu (olej z masłem) na rumiany kolor.
Policzki wieprzowe myjemy, nacinamy kieszeń, dobrze płuczemy i osuszamy. Usmażone prawdziwki wykładamy na talerz a na tym tłuszczu smażymy plasterki cebuli. Usmażone plasterki cebuli również wykładamy na talerz. Z papryki wycinamy kawałki wielkości kieszeni jaką nacięliśmy w policzkach. Paprykę również podsmażamy i podsmażoną wykładamy na talerz. Każdy policzek nadziewamy plasterkiem prawdziwka, cebuli i kawałkiem papryki.
Tak zrobione policzki układamy na gorący tłuszcz na patelni i obsmażamy z obu stron.
W między czasie zagotowujemy bulion warzywny z pozostałymi kawałkami prawdziwków, papryki, listkiem laurowym i zielem angielskim oraz suszoną włoszczyzną. Do gotującego się bulionu wkładamy podsmażone policzki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy również sos sojowy i gotujemy na małym ogniu 30 minut. Kapustę pekińską kroimy w paski dodajemy startą na dużych oczkach marchew, pokrojoną w kostkę cebulę, 2 łyżki majonezu, sól i pieprz. Mieszamy wszystkie składniki. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gotujący się sos zagęszczamy mąką i zabielamy łyżką śmietany.
Policzki podajemy z ziemniakami, polane sosem grzybowym i z surówką. Smacznego !!!