Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie idealnie na Obiad oraz serwowane w Lunch-Boxie
Miseczki, Patelnia, Olej, talerze
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12220
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12220
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Składniki
Przygotowanie: Do emaliowanego garnuszka wspypujemy rodzynki,rozdrobnione orzechy włoskie,1 łyzeczke cukru waniliowego,3 krople olejku migdałowego oraz mak i zalewamy je odrobiną wrzątku (ok 100 ml) i czekamy ok 2 minut a nastepnie dolewamy (150 ml gorącej wody z czajnika) i dodajemy 5 łyzeczek cukru oraz 4 łyżki płatków owsianych cały czas mieszamy składniki a po upływie ok 2 minut dolewamy ok 100 ml mleka oraz 4 łyżeczki kaszy mannej cały czas mieszając skladniki aby nie przywarly do ścianek garnuszka. Jezeli masa jest za gesta dolewamy odrobine mleka i mieszamy wszystkie skladniki jeszcze przez ok 3 minuty. Następnie sciagamy z ognia i po uplywie 5 minut przelewamy deser do miseczek i dekorujemy kawałkami pomarańczy. Delicious! :)