Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie idealnie na Obiad oraz serwowane w Lunch-Boxie
Miseczki, Patelnia, Olej, talerze
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1232
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1232
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Przygotowanie: Do emaliowanego garnuszka wspypujemy rodzynki,rozdrobnione orzechy włoskie,1 łyzeczke cukru waniliowego,3 krople olejku migdałowego oraz mak i zalewamy je odrobiną wrzątku (ok 100 ml) i czekamy ok 2 minut a nastepnie dolewamy (150 ml gorącej wody z czajnika) i dodajemy 5 łyzeczek cukru oraz 4 łyżki płatków owsianych cały czas mieszamy składniki a po upływie ok 2 minut dolewamy ok 100 ml mleka oraz 4 łyżeczki kaszy mannej cały czas mieszając skladniki aby nie przywarly do ścianek garnuszka. Jezeli masa jest za gesta dolewamy odrobine mleka i mieszamy wszystkie skladniki jeszcze przez ok 3 minuty. Następnie sciagamy z ognia i po uplywie 5 minut przelewamy deser do miseczek i dekorujemy kawałkami pomarańczy. Delicious! :)