Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne danie w Australii. Efekt osiedlania się w Australii wielu Greków, Hiszpanów , Włochów, a więc kuchnia podobna do tej z basenu Morza Śródziemnego
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1101
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1084
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13042
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1101
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1084
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13042
Składniki
Ser zmiksowałem ze śmietaną i miękkim masłem. Z ciasta francuskiego wyciąłem koło o średnicy ok. 30 cm. Pastę wyłożyłem na ciasto , pozostawiając brzeg o szerokości 5 cm. Na paście serowej rozłożyłem pomidory, posypałem tymiankiem i pieprzem cytrynowym. Podwinąłem brzegi ciasta, tak aby masa nie wypłynęła podczas pieczenia.
Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C , piekłem ok. 40 minut. Podałem gorącą , od razu po zapieczeniu.