Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne danie w Australii. Efekt osiedlania się w Australii wielu Greków, Hiszpanów , Włochów, a więc kuchnia podobna do tej z basenu Morza Śródziemnego
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 300
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2327
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 440
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 864
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 300
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2327
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 440
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 864
Składniki
Ser zmiksowałem ze śmietaną i miękkim masłem. Z ciasta francuskiego wyciąłem koło o średnicy ok. 30 cm. Pastę wyłożyłem na ciasto , pozostawiając brzeg o szerokości 5 cm. Na paście serowej rozłożyłem pomidory, posypałem tymiankiem i pieprzem cytrynowym. Podwinąłem brzegi ciasta, tak aby masa nie wypłynęła podczas pieczenia.
Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C , piekłem ok. 40 minut. Podałem gorącą , od razu po zapieczeniu.