Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, sycące i aromatyczne danie inspirowane kuchnią indyjską na wyciągnięcie widelca
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326223
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12033
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16679
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326223
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12033
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16679
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5394
Składniki
Obrać i pokroić: 1. cebulę na kostkę średniej wielkości 2. czosnek na cienkie paski 3. ziemniaki na małą kostkę (ok 1 cm)
Rozgrzać garnek z dużym dnem, roztopić masło, a następnie dodać cebulę, czosnek i ziemniaki. Po wstępnym przysmażeniu dodać pół szklanki wody i dusić pod przykryciem 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Po podduszeniu warzyw dodać mleczko kokosowe, pomidory i dusić 5 minut.
Po tym etapie dodać wszystkie przyprawy. Celowo nie podałem ilości – każdy lubi mniej lub bardziej ostre potrawy, należy próbować, aż uzyska się idealny dla siebie smak. :)
Sok z wyciśniętej limonki (można zastąpić cytryną) dodać do lekko zredukowanego płynu, a po zamieszaniu i odczekaniu kolejnych 5 minut dodać ciecierzycę. Dusić na małym ogniu jeszcze 10 minut.
Ugotować ryż i serwować razem z nim w głębokich talerzach. :) Smacznego!