Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory faszerowane ryżem i mięsem to proste i pyszne danie na obiad lub przystawkę.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Ryż ugotować, cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, usmażyć. Połączyć mięso z ryżem, doprawić solą, pieprzem i ziołami. Z pomidorów ściąć górne części, wydrążyć miąższ łyżeczką. Miąższ dodać do farszu, wymieszać. Napełnić farszem pomidory, na wierzch nałożyć odcięte pokrywki. Ułożyć pomidory w posmarowanym olejem naczyniu do zapiekania. Piec w piekarniku przez 30 minut w 200 stopniach C.