Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory faszerowane ryżem i mięsem to proste i pyszne danie na obiad lub przystawkę.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 851
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 841
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 77
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 851
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 841
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 77
Składniki
Ryż ugotować, cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, usmażyć. Połączyć mięso z ryżem, doprawić solą, pieprzem i ziołami. Z pomidorów ściąć górne części, wydrążyć miąższ łyżeczką. Miąższ dodać do farszu, wymieszać. Napełnić farszem pomidory, na wierzch nałożyć odcięte pokrywki. Ułożyć pomidory w posmarowanym olejem naczyniu do zapiekania. Piec w piekarniku przez 30 minut w 200 stopniach C.