Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory faszerowane w ładnej oprawie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2429
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421606
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2118
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2429
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421606
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2118
Składniki
Pomidory kroimy w taki sposób jak na zdjęciu, większe części drylujemy. Przygotowujemy farsz z mięsa mielonego i ugotowanej kaszy, doprawiamy według uznania (można też wykorzystać odsączony miąższ z wydrylowanych pomidorów). Wypełniamy pomidory farszem, posypujemy startym parmezanem i układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy wcześniej odciętymi mniejszymi częściami pomidora. Piekarnik ustawiamy na termoobieg i pieczemy około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika zrywamy świeże liście bazylii, i wkładamy je między dwie części pomidora (zdjęcie). Smacznego :)