Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory faszerowane w ładnej oprawie.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3910
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19853
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2987
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4153
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3910
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19853
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2987
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4153
Składniki
Pomidory kroimy w taki sposób jak na zdjęciu, większe części drylujemy. Przygotowujemy farsz z mięsa mielonego i ugotowanej kaszy, doprawiamy według uznania (można też wykorzystać odsączony miąższ z wydrylowanych pomidorów). Wypełniamy pomidory farszem, posypujemy startym parmezanem i układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy wcześniej odciętymi mniejszymi częściami pomidora. Piekarnik ustawiamy na termoobieg i pieczemy około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika zrywamy świeże liście bazylii, i wkładamy je między dwie części pomidora (zdjęcie). Smacznego :)