Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3041
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 920
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 641
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3041
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 920
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 641
Składniki
3 jajka gotujemy na twardo i studzimy. Podobnie kalafior. Gdy ostygną trzemy jajka i kalafior na tarce (na wiórki) lub miażdżymy widelcem.
Przyprawiamy, dodajemy surowe jajko i 2 łyżki bułki tartej i drobno pokrojony koperek. Dokładnie mieszamy.
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy z sosem koperkowym
Kuleczki ziemniaczane: Ziemniaki obieramy i gotujemy. Przepuszczamy przez sitko lub miksujemy blenderem i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy jajko, przyprawy i mąkę ziemniaczaną (postępujemy tak samo jak przy robieniu klusek śląskich). Masa nie powinna być ani zbyt klejąca, ani zbyt sucha.
Z masy formujemy małe kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju lub we frytkownicy. Naprawdę mięciutkie i smaczne!!! Można podawać z ulubioną surówką.