Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepyszne danie jednogarnkowe z porem w roli głównej. Jeżeli ktoś się obawia, że por będzie zbyt dominował smakiem, to mogę zapewnić że tak nie jest i idealnie komponuje się z pozostałymi składnikami dania. Polecam przygotować, bo naprawdę warto.
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 38
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 26
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 38
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 26
Składniki
Jeżeli nie używam mięsa mielonego, to mięso kroję w drobną kostkę. Pora kroję w półplasterki, umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroję w kostkę, marchew kroję w krótkie i cienkie słupki, obrane ziemniaki kroję w kostkę, czosnek drobniutko kroję – wszystkie składniki oprócz mięso możemy włożyć do jednej miski, dodaję je wszystkie razem.
Teraz na dobrze rozgrzanym oleju w rondlu, smażę mięso przez kilka minut, tak żeby było miękkie. Następnie do mięsa dodaję wszystkie składniki oprócz pomidorów z puszki, dodaję przyprawy, wodę i gotuję pod przykryciem około 20 minut, do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodaję pomidory i jeszcze gotuję około 5 minut, na koniec sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Pyszne danie z porem jest gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa