Do góry

Dania główne Przepis na:

Porowe kotleciki

Porowe kotleciki

Autor:

Przepisów i artykułów: 918 Ocena: 10695

Dodano:

Odsłon: 5010

Drobiowe kotleciki w aromatycznym sosie porowym.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 25 dag sera żółtego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki majonezu
  • Sól
  • Papryka ostra
  • Pieprz
  • Tymianek
  • Bułka do panierki
  • Olej do smażenia
  • 1 łyżka oliwy
  • Por
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • ½ szklanki śmietany 18 %
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Porowe kotleciki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso bardzo drobno kroimy, dodajemy starty na tarce o dużych oczach ser, wbijamy jajka, wsypujemy mąki, następnie dodajemy majonez i doprawiamy solą oraz papryką.
    2. Dokładnie mieszamy, robimy duże kotlety i rozpłaszczamy.
    3. Panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  2. 4. Po usmażeniu układamy w naczyniu.

  3. 5. Pozostał nam do zrobienia sos. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojonego w krążki pora i dusimy. Doprawiamy pieprzem, solą, tymiankiem i łączymy z musztardą oraz śmietaną.
    6. Sosem z porem polewamy kotleciki.

  4. 7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 02 marca 2020 Mogę dwa wieczorową porą? ;) Uwielbiam pora i chyba nic więcej nie powiem hihi.
Pyszne żarełko, 100/100 :)
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń