Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 918 Ocena: 10695
Dodano: 01.03.2020
Odsłon: 5010
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
1. Mięso bardzo drobno kroimy, dodajemy starty na tarce o dużych oczach ser, wbijamy jajka, wsypujemy mąki, następnie dodajemy majonez i doprawiamy solą oraz papryką.
2. Dokładnie mieszamy, robimy duże kotlety i rozpłaszczamy.
3. Panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
4. Po usmażeniu układamy w naczyniu.
5. Pozostał nam do zrobienia sos. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojonego w krążki pora i dusimy. Doprawiamy pieprzem, solą, tymiankiem i łączymy z musztardą oraz śmietaną.
6. Sosem z porem polewamy kotleciki.
7. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 02 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Mogę dwa wieczorową porą? ;) Uwielbiam pora i chyba nic więcej nie powiem hihi.Pyszne żarełko, 100/100 :)
Odpowiedzi: 2 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz