Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zapiekanka rybna z kruszonką z tostowego chleba. Do jej przygotowania sięgnij po dorsza, morszczuka mintaja lub inną ulubioną chudą rybę. Zamiast bulionu warzywnego możesz użyć bezalkoholowego wina, jeśli zdecydujesz się na taki wybór, dodaj 1 łyżkę soku z cytryn.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3563
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1972
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1080
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 253
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3563
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1972
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1080
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 253
Składniki
Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebule pokrój w piórka.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i zeszklij cebulę, gdy zacznie się rumienić, dodaj tymianek i gałkę muszkatołową, po czym zdejmij z ognia.
Naczynie żaroodporne natłuść masłem. Na dnie umieść kawałki ryby, każdy z nich posyp solą i pieprzem. Na rybę wyłóż cebulę, następnie wlej bulion warzywny.
W blenderze zmiksuj kromki chleba wraz z papryką, czosnkiem i pietruszką. Wymieszaj z łyżką oliwy. Gotową kruszonką z chleba posyp rybę. Na samym końcu wyłóż starty ser.
Zapiekankę piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 18-20 minut.