Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 347
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 38
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 347
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 38
Składniki
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, solimy, dodajemy pieprz i podpiekamy na patelni . Kiedy mięso zmięknie , zdejmujemy je z patelni , na którą teraz wrzucamy poszatkowaną cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki . Podpiekamy do miękkości. Brokuł podzielić na kawałki i podgotować w osolonej wodzie. W naczyniu żaroodpornym kładziemy na przemian mięso, pieczarki i brokuł . Wszystko posypujemy potartym żółtym serem i zapiekamy przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.