Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i pięknie pachnące danie. Warto dodać, że bardzo zdrowe.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5306
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 856
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11734
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5062
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5306
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 856
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11734
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5062
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1318
Składniki
Ciecierzycę i soczewicę namoczyć na noc ale oddzielnie. Następnego dnia odlać z nich resztę wody, przepłukać i ugotować osobno w nowej wodzie ze szczyptą soli. Do rondla wlać nieco oleju i poddusić na nim pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę, papryczkę chilli, pieczarki. Dolać wody. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Jakieś 5-10 minut dusić pod przykryciem. Potem dodać pokrojoną w kostkę marchewkę. Dalej dusić jeszcze 15 min. Pod koniec gotowania dodać ciecierzycę i soczewicę. Wymieszać. Danie gotowe.