Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i pięknie pachnące danie. Warto dodać, że bardzo zdrowe.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 246
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 126
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 246
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 126
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Składniki
Ciecierzycę i soczewicę namoczyć na noc ale oddzielnie. Następnego dnia odlać z nich resztę wody, przepłukać i ugotować osobno w nowej wodzie ze szczyptą soli. Do rondla wlać nieco oleju i poddusić na nim pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę, papryczkę chilli, pieczarki. Dolać wody. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Jakieś 5-10 minut dusić pod przykryciem. Potem dodać pokrojoną w kostkę marchewkę. Dalej dusić jeszcze 15 min. Pod koniec gotowania dodać ciecierzycę i soczewicę. Wymieszać. Danie gotowe.