Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i pięknie pachnące danie. Warto dodać, że bardzo zdrowe.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 10
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 42
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7962
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 10
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 42
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7962
Składniki
Ciecierzycę i soczewicę namoczyć na noc ale oddzielnie. Następnego dnia odlać z nich resztę wody, przepłukać i ugotować osobno w nowej wodzie ze szczyptą soli. Do rondla wlać nieco oleju i poddusić na nim pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę, papryczkę chilli, pieczarki. Dolać wody. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Jakieś 5-10 minut dusić pod przykryciem. Potem dodać pokrojoną w kostkę marchewkę. Dalej dusić jeszcze 15 min. Pod koniec gotowania dodać ciecierzycę i soczewicę. Wymieszać. Danie gotowe.