Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka diabelska jest bardzo ostra. Tak bardzo, że jej spożywanie poleca się tylko najodważniejszym. Dwie łyżki chili i dwie papryczki chipotle sprawią, że na twoim talerzu zapłonie prawdziwy ogień piekielny.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22409
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14353
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4442
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43489
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 552
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 522
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22409
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14353
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4442
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43489
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 552
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 522
Składniki
Kurczaka umyj i osusz. Pokrój go w kostkę o wielkości jednego kęsa. Posyp go obficie solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Smaż mięso partiami, do ładnego zrumienienia. Zdejmij je z ognia i odstaw.
Na tę samą patelnię wlej kolejną łyżkę oleju. Dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż ją do zeszklenia przez 4-5 minut. Następnie dołóż przeciśnięty przez praskę lub posiekany czosnek, pokrojoną w słupki paprykę i drobno posiekane papryczki chili.
Całość dopraw do smaku wszystkimi przeprawami. Smaż całość przez 1-2 minuty.
Dolej krojone pomidory z puszki, bulion, koncentrat i cukier. Doprowadź danie do wrzenia na wolnym ogniu.
Garnek przykryj pokrywką i duś całość przez ok. 2 godziny. Następnie zdejmij przykrycie i dodaj przepłukaną na sitku fasolę. Wymieszaj i gotuj wszystko przez kolejną godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Jeśli potrawka zbyt szybko odparowuje, dolewaj po ¼ bulionu. Uważaj, by danie się nie przypaliło w trakcie gotowania.
Potrawkę diabelską podawaj na ciepło, najlepiej z dodatkiem ryżu lub świeżego pieczywa.