Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka diabelska jest bardzo ostra. Tak bardzo, że jej spożywanie poleca się tylko najodważniejszym. Dwie łyżki chili i dwie papryczki chipotle sprawią, że na twoim talerzu zapłonie prawdziwy ogień piekielny.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1066
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3154
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1066
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3154
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Składniki
Kurczaka umyj i osusz. Pokrój go w kostkę o wielkości jednego kęsa. Posyp go obficie solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Smaż mięso partiami, do ładnego zrumienienia. Zdejmij je z ognia i odstaw.
Na tę samą patelnię wlej kolejną łyżkę oleju. Dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż ją do zeszklenia przez 4-5 minut. Następnie dołóż przeciśnięty przez praskę lub posiekany czosnek, pokrojoną w słupki paprykę i drobno posiekane papryczki chili.
Całość dopraw do smaku wszystkimi przeprawami. Smaż całość przez 1-2 minuty.
Dolej krojone pomidory z puszki, bulion, koncentrat i cukier. Doprowadź danie do wrzenia na wolnym ogniu.
Garnek przykryj pokrywką i duś całość przez ok. 2 godziny. Następnie zdejmij przykrycie i dodaj przepłukaną na sitku fasolę. Wymieszaj i gotuj wszystko przez kolejną godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Jeśli potrawka zbyt szybko odparowuje, dolewaj po ¼ bulionu. Uważaj, by danie się nie przypaliło w trakcie gotowania.
Potrawkę diabelską podawaj na ciepło, najlepiej z dodatkiem ryżu lub świeżego pieczywa.