Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię mało skomplikowane, łatwe do przyrządzenia dania jednogarnkowe. Duszona kiełbasa z fasolą, kukurydzą i papryką to pomysł na proste, smaczne i pożywne danie. Podane z chlebem lub ziemniaczkami zasmakuje każdemu.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17620
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15258
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4907
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8994
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17620
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15258
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4907
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8994
Składniki
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, a kiełbasę w plasterki. Na rozgrzanej patelni, z odrobiną oleju, podsmażyć kiełbasę, a po chwili dodać cebulę i paprykę. Na patelnie dodać fasolę i kukurydzę odsączone z zalewy oraz pomidory z puszki wraz z zalewą, całość zalać bulionem, dodać przecier pomidorowy, wymieszać, doprawić do smaku. Gotować kilka minut, aby warzywa zmiękły. 1-2 łyżki mąki rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody i zagęścić nią sos. Dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia i chwilę gotować, w razie potrzeby doprawić.