Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka warzywna (leczo)

Potrawka warzywna (leczo)

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3752

Dodano:

Odsłon: 932

Prosto, smacznie i aromatycznie. Tradycyjne leczo podanie w nieco innej wersji.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Potrawka warzywna (leczo)

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę a kiełbasę w półplasterki. Podsmaż na patelni do czasu aż cebula zmięknie a kiełbasa się ładnie zrumieni. Paprykę pokrój w cienkie paski. Cukinię i pomidory w większą kostkę. Fasolkę pokrój na mniejsze części. Wszystkie warzywa przełóż do garnka i duś pod przykryciem przez ok. pół godziny. Dodaj koncentrat. Dopraw do smaku. Przed podaniem posyp serem i posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń