Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańska potrawka z ziemniakami w aromatycznym sosie.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6585
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2108
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6585
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2108
 
         
         
                Składniki
Marchew, ziemniaki, cukinię obrać i umyć, czosnek obrać, seler umyć.
Marchewki zetrzeć na tarce na plastry, następnie dusić na rozgrzanym oleju pod przykryciem przez około 3 minuty.
Seler pokroić na plasterki i dodać do marchewki.
Cukinię zetrzeć na tarce na plastry, czosnek drobno posiekać, pomidor pokroić w kostkę. Dodać do reszty warzyw wraz z solą i dusić przez około 5 minut pod przykryciem.
Ziemniaki pokroić w kostkę. Dodać do duszących się warzyw, uzupełnić 1 szklanką wody oraz doprawić lubczykiem. Gotować do miękkości ziemniaków. Od czasu do czasu mieszając.
Na końcu dodać ser topiony i mieszać aż całkowicie się rozpuści.