Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańska potrawka z ziemniakami w aromatycznym sosie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32270
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32270
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Marchew, ziemniaki, cukinię obrać i umyć, czosnek obrać, seler umyć.
Marchewki zetrzeć na tarce na plastry, następnie dusić na rozgrzanym oleju pod przykryciem przez około 3 minuty.
Seler pokroić na plasterki i dodać do marchewki.
Cukinię zetrzeć na tarce na plastry, czosnek drobno posiekać, pomidor pokroić w kostkę. Dodać do reszty warzyw wraz z solą i dusić przez około 5 minut pod przykryciem.
Ziemniaki pokroić w kostkę. Dodać do duszących się warzyw, uzupełnić 1 szklanką wody oraz doprawić lubczykiem. Gotować do miękkości ziemniaków. Od czasu do czasu mieszając.
Na końcu dodać ser topiony i mieszać aż całkowicie się rozpuści.