Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciecierzyca stanowi bardzo ważny element kuchni arabskiej i można spotkać ją w wielu potrawach. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie, to propozycja na posiłek dla zabieganych.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14561
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19623
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14561
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19623
Składniki
Filet z kurczaka myjemy i kroimy na drobne kawałki. Posypujemy przyprawą do drobiu i podsmażamy na oleju z obu stron.
Ciecierzycę osączamy i dodajemy do kurczaka.
Paprykę myjemy i drobno siekamy. Dodajemy do mięsa i ciecierzycy. Wlewamy pomidory.
Dusimy na wolnym ogniu ok. 20 min. Doprawiamy. Podajemy z ugotowanym ryżem.