Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciecierzyca stanowi bardzo ważny element kuchni arabskiej i można spotkać ją w wielu potrawach. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie, to propozycja na posiłek dla zabieganych.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7882
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13651
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7882
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13651
Składniki
Filet z kurczaka myjemy i kroimy na drobne kawałki. Posypujemy przyprawą do drobiu i podsmażamy na oleju z obu stron.
Ciecierzycę osączamy i dodajemy do kurczaka.
Paprykę myjemy i drobno siekamy. Dodajemy do mięsa i ciecierzycy. Wlewamy pomidory.
Dusimy na wolnym ogniu ok. 20 min. Doprawiamy. Podajemy z ugotowanym ryżem.