Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta do przygotowania potrawka, odmiana fasolki po bretońsku. Warto wypróbować zawsze jakaś odmiana zwykłego tradycyjnego dania.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 812
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 49
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2044
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 812
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 49
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2044
Składniki
1. Fasolę moczymy całą noc, następnie gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso kroimy w kostkę, dodajemy curry oraz sól. Mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Do mięsa dodajemy obrane warzywa: drobno pokrojony imbir, czosnek, cebulę, obraną z nasion, pokrojoną w plasterki papryczkę chili, pokrojoną w drobne paseczki paprykę czerwoną. Smażymy dziesięć minut i łączymy z fasolą. Jak jest za mało sosu, można podlać wodą.
4. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy chili, ewentualnie solą i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy.
5. Danie gotowe, podajemy z ryżem lub do chleba. 6. Smacznego.