Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta do przygotowania potrawka, odmiana fasolki po bretońsku. Warto wypróbować zawsze jakaś odmiana zwykłego tradycyjnego dania.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 248
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2366
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4527
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 93
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1522
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 248
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2366
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4527
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 93
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1522
Składniki
1. Fasolę moczymy całą noc, następnie gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso kroimy w kostkę, dodajemy curry oraz sól. Mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Do mięsa dodajemy obrane warzywa: drobno pokrojony imbir, czosnek, cebulę, obraną z nasion, pokrojoną w plasterki papryczkę chili, pokrojoną w drobne paseczki paprykę czerwoną. Smażymy dziesięć minut i łączymy z fasolą. Jak jest za mało sosu, można podlać wodą.
4. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy chili, ewentualnie solą i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy.
5. Danie gotowe, podajemy z ryżem lub do chleba. 6. Smacznego.