Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka do zrobienia, przepyszna i aromatyczna. Można ją podawać z makaronem lub z pieczywem.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 28
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 91
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10308
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 104
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 929
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 28
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 91
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10308
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 104
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 929
Składniki
Z oczyszczonej fasolki usuń końcówki. Pokrój na mniejsze kawałki. Gotuj w wodzie do miękkości. Mięso z kurczaka pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni do czasu aż mięso przestanie być surowe. Pieczarki pokrój w plastry. Dodaj do mięsa. Poczekaj aż odparują nadmiar wody. Wlej bulion. Dołóż fasolkę. Zabiel śmietaną. Dodaj musztardę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś pod przykryciem przez ok. 5-10 minut. Podawaj z ryżem.