Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z fasolki szparagowej

Potrawka z fasolki szparagowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3755

Dodano:

Odsłon: 8447

Szybka do zrobienia, przepyszna i aromatyczna. Można ją podawać z makaronem lub z pieczywem.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Potrawka z fasolki szparagowej

Przygotowanie

  1. Z oczyszczonej fasolki usuń końcówki. Pokrój na mniejsze kawałki. Gotuj w wodzie do miękkości. Mięso z kurczaka pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni do czasu aż mięso przestanie być surowe. Pieczarki pokrój w plastry. Dodaj do mięsa. Poczekaj aż odparują nadmiar wody. Wlej bulion. Dołóż fasolkę. Zabiel śmietaną. Dodaj musztardę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś pod przykryciem przez ok. 5-10 minut. Podawaj z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń