Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z fasolki szparagowej jest bardzo smaczna, łatwa i szybka do przygotowania.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 596
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19891
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 466
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 596
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19891
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 466
Składniki
Umytą fasolkę pokroić na kawałki, blanszować w osolonej wodzie, osączyć. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w kosteczkę, podsmażyć na patelni. Na oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę.
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Fasolkę, cebulę i kiełbasę wsypać do garnka, dodać pokrojone pomidory. Zalać niedużą ilością wody, dodać kostkę rosołową i gotować.
Miękką fasolkę połączyć z koncentratem i zmiażdżonym czosnkiem, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.