Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki jesieni.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5487
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 983
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11935
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1413
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5487
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 983
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11935
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1413
Składniki
Używałam młodej fasoli, więc nie trzeba jej namaczać, suszoną trzeba namoczyć przez noc.
Na patelni przesmaża się cebulę z mielonym mięsem i pokrojoną papryką, kuminem i papryką w proszku i chili. Całość zalewa się przecierem pomidorowym i można dodać fasolę. Młoda fasola będzie miękka po godzinie duszenia, suszona pewnie dłużej. W razie czego można podlać potrawkę wodą. Na koniec wystarczy całość doprawić solą.
Smacznego :)