Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie macie pomysłu na obiad polecam potrawkę z indyka . Pożywne ,smaczne i proste danie które. Polecam
garnek, głębsza patelnia, nóż, łyżka, sitko, deska do krojenia,
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 184
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 184
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odsączamy na sitku. Filet po umyciu i osuszeniu kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawami. Podsmażamy do zrumienienia na rozgrzanym oleju. Do mięsa dodajemy oczyszczoną , pokrojoną w kostkę paprykę oraz oczyszczone pokrojone również w kostkę pieczarki. Dolewamy szklankę bulionu drobiowego lub wody i smażymy - dusimy pod przykryciem do miękkości około 40 - 50 minut . na małym ogniu. Pod koniec smażenia dodajemy szpinak i opcjonalnie pokrojone mini kulki mozzarelli nie koniecznie. Całość łączymy z ugotowanym makaronem . Smacznego
Podsmażanie składników.
Danie gotowe do podania.