Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie macie pomysłu na obiad polecam potrawkę z indyka . Pożywne ,smaczne i proste danie które. Polecam
garnek, głębsza patelnia, nóż, łyżka, sitko, deska do krojenia,
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2429
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 521
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 866
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2429
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 521
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 866
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odsączamy na sitku. Filet po umyciu i osuszeniu kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawami. Podsmażamy do zrumienienia na rozgrzanym oleju. Do mięsa dodajemy oczyszczoną , pokrojoną w kostkę paprykę oraz oczyszczone pokrojone również w kostkę pieczarki. Dolewamy szklankę bulionu drobiowego lub wody i smażymy - dusimy pod przykryciem do miękkości około 40 - 50 minut . na małym ogniu. Pod koniec smażenia dodajemy szpinak i opcjonalnie pokrojone mini kulki mozzarelli nie koniecznie. Całość łączymy z ugotowanym makaronem . Smacznego
Podsmażanie składników.
Danie gotowe do podania.