Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu sycące danie.
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 65
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 248
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 608
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2441
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 65
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 248
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 608
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2441
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić na cząstki. Cebulę obrać, posiekać. Marchewki obrać i pokroić w plasterki. Mięso pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać marchewki i mięso. Smażyć około 10 minut. Następnie dodać pomidory.
Koncentrat rozprowadzić w bulionie i zalać składniki w garnku. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i dosolić do smaku.
Potrawę dusić aż mięso będzie miękkie. Następnie dodajemy ziemniaki i również gotujemy do miękkości. Wsypujemy łyżeczkę słodkiej papryki i jeśli jest potrzeba to dodajemy jeszcze sól i pieprz. Nie musimy wlewać całego bulionu aby potrawa nie była za rzadka.