Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić samodzielne danie, ale też świetnie sprawdzi się z dodatkiem kopytek, klusek śląskich czy grubego makaronu. Znakomicie będzie smakować również z grzankami. Polecam :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1560
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231968
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5059
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1560
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231968
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5059
Składniki
Cebule obrać, pokroić w kostkę. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę w cienkie paseczki lub kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, lekko podsmażyć cebulę, dodać marchewkę, pietruszkę, podlać wodą z groszku konserwowego. Dusić pod przykryciem, często mieszając prawie do rozgotowania warzyw, maja stworzyć zawiesisty sos.
Następnie wlać sok pomidorowy lub zmiksowane pomidory z puszki. Dodać groszek i pokrojoną w kostkę kiełbasę.
Doprawić musztardą i keczupem, szczyptą cukru, pieprzu, ewentualnie soli. Trzymać potrawę jeszcze na wolnym ogniu ok. 10 min.
Potrawka powinna mieć zawiesistą konsystencję. Jeżeli jest za rzadka dusić pod koniec bez przykrycia często mieszając, by odparował nadmiar płynu.
Gęstość tak naprawdę będzie zależała od tego czy użyjecie soku czy zmiksowanych pomidorów.