Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić samodzielne danie, ale też świetnie sprawdzi się z dodatkiem kopytek, klusek śląskich czy grubego makaronu. Znakomicie będzie smakować również z grzankami. Polecam :)
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52270
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 200
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52270
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 200
Składniki
Cebule obrać, pokroić w kostkę. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę w cienkie paseczki lub kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, lekko podsmażyć cebulę, dodać marchewkę, pietruszkę, podlać wodą z groszku konserwowego. Dusić pod przykryciem, często mieszając prawie do rozgotowania warzyw, maja stworzyć zawiesisty sos.
Następnie wlać sok pomidorowy lub zmiksowane pomidory z puszki. Dodać groszek i pokrojoną w kostkę kiełbasę.
Doprawić musztardą i keczupem, szczyptą cukru, pieprzu, ewentualnie soli. Trzymać potrawę jeszcze na wolnym ogniu ok. 10 min.
Potrawka powinna mieć zawiesistą konsystencję. Jeżeli jest za rzadka dusić pod koniec bez przykrycia często mieszając, by odparował nadmiar płynu.
Gęstość tak naprawdę będzie zależała od tego czy użyjecie soku czy zmiksowanych pomidorów.