Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić samodzielne danie, ale też świetnie sprawdzi się z dodatkiem kopytek, klusek śląskich czy grubego makaronu. Znakomicie będzie smakować również z grzankami. Polecam :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Cebule obrać, pokroić w kostkę. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę w cienkie paseczki lub kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, lekko podsmażyć cebulę, dodać marchewkę, pietruszkę, podlać wodą z groszku konserwowego. Dusić pod przykryciem, często mieszając prawie do rozgotowania warzyw, maja stworzyć zawiesisty sos.
Następnie wlać sok pomidorowy lub zmiksowane pomidory z puszki. Dodać groszek i pokrojoną w kostkę kiełbasę.
Doprawić musztardą i keczupem, szczyptą cukru, pieprzu, ewentualnie soli. Trzymać potrawę jeszcze na wolnym ogniu ok. 10 min.
Potrawka powinna mieć zawiesistą konsystencję. Jeżeli jest za rzadka dusić pod koniec bez przykrycia często mieszając, by odparował nadmiar płynu.
Gęstość tak naprawdę będzie zależała od tego czy użyjecie soku czy zmiksowanych pomidorów.