Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie dla wielbicieli egzotycznych smaków:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8079
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9849
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4532
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8079
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9849
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4532
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Składniki
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. Posypujemy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy kurczaka i podsmażamy z każdej strony na rumiano. Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do kurczaka, smażymy razem około 5 minut. W tym czasie pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Ananasa odsączamy z zalewy. Do mięsa z cebulą dodajemy kokos, chwilkę smażymy mieszając. Następnie dodajemy mleko kokosowe, 100 ml ciepłej wody, pomidory, ananas, 1 łyżeczkę kurkumy i tymianek. Gotujemy 30 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Następnie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, gotujemy jeszcze 3 minutki. Podajemy posypane kolendrą z ryżem ugotowanym z 1 łyżeczką kurkumy. Smacznego:)