Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-05-2010
Aromatyczne danie na chlodniejsze dni
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1128
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1286
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 521
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1128
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1286
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 521
Składniki
Ciasto francuskie rozmrozic. Na patelni rozgrzac olej i usmazyc mieso. Nastepnie odlozyc do miski. Na ta sama patelnie wrzucic cebule i smazyc przez okolo 2min. Dodac reszte skladnikow (za wyjatkiem groszku)Gotowac az warzywa beda miekkie. Po upywie tego czasu dodac groszek i kurczaka. Dusic okolo 5min. Gotowa potrawke przelozyc do duzego zaroodpornego naczynia (lub kilku mniejszych). Z ciasta francuskiego wyciac "pokrywke" odpowiadajaca wielkosci naczynia.Przykryc potrawke wycietym ciastem i posmarowac roztrzepanym jajkiem. Zrobic male naciecia w ciescie taz zeby powstajaca para miala gdzie uciekac. Piec w tem 200 st C az ciasto bedzie zlotego koloru
Mozna uzyc rowniez korzen pietruszki lub inne warzywa.