Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na wykorzystanie drobiowego mięsa z rosołu. Tym razem w pomidorach z lekką nutą smaków chińskich. Wystarczy 20 min (razem z ugotowaniem ryżu) i poniedziałkowy obiad mamy już gotowy. Obiad dla amatorów mięsa drobiowego.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Składniki
Mięso oddzielamy od kości ,dzielimy na mniejsze kawałki i zalewamy 500 ml rosołu. Dodajemy szklankę przecieru pomidorowego ,czosnek przeciśnięty przez praskę ,przyprawę do potraw chińskich ,zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mąkę rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody ,łączymy z sosem ,cały czas mieszając. Szczypiorek siekamy i dodajemy do całości. Podajemy z ryżem.