Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-słona potrawa jednogarnkowa
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326224
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12033
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16679
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326224
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12033
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16679
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5394
Składniki
Piersi z kurczaka opłukujemy, osuszamy i kroimy na duże kawałki. Cebule obieramy i siekamy w drobną kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną i polaną oliwą z oliwek dużą patelnię pokrojoną pierś i posiekaną cebule. Smażymy je, aż składniki się lekko zarumienią.
Pieczarki obieramy i kroimy na średniej wielkości kawałki. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki bądź półplasterki. Oba warzywa dorzucamy na patelnię z mięsem i cebulą. Chwilę podsmażamy.
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy je na małe kawałki i wrzucamy na patelnię z pozostałymi składnikami. Całość posypujemy papryką słodką i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy i dusimy na małym ogniu ok. 15 minut.
Po tym czasie dosypujemy na patelnię kukurydzę oraz dodajemy jogurt naturalny. Całość mieszamy i dusimy jeszcze ok. 5 minut. Na koniec doprawiamy potrawę solą, pieprzem oraz tymiankiem.