Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-słona potrawa jednogarnkowa
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1026
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 110
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1150
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 204
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1026
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 110
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1150
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 204
Składniki
Piersi z kurczaka opłukujemy, osuszamy i kroimy na duże kawałki. Cebule obieramy i siekamy w drobną kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną i polaną oliwą z oliwek dużą patelnię pokrojoną pierś i posiekaną cebule. Smażymy je, aż składniki się lekko zarumienią.
Pieczarki obieramy i kroimy na średniej wielkości kawałki. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki bądź półplasterki. Oba warzywa dorzucamy na patelnię z mięsem i cebulą. Chwilę podsmażamy.
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy je na małe kawałki i wrzucamy na patelnię z pozostałymi składnikami. Całość posypujemy papryką słodką i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy i dusimy na małym ogniu ok. 15 minut.
Po tym czasie dosypujemy na patelnię kukurydzę oraz dodajemy jogurt naturalny. Całość mieszamy i dusimy jeszcze ok. 5 minut. Na koniec doprawiamy potrawę solą, pieprzem oraz tymiankiem.