Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-słona potrawa jednogarnkowa
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3860
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3860
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Składniki
Piersi z kurczaka opłukujemy, osuszamy i kroimy na duże kawałki. Cebule obieramy i siekamy w drobną kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną i polaną oliwą z oliwek dużą patelnię pokrojoną pierś i posiekaną cebule. Smażymy je, aż składniki się lekko zarumienią.
Pieczarki obieramy i kroimy na średniej wielkości kawałki. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki bądź półplasterki. Oba warzywa dorzucamy na patelnię z mięsem i cebulą. Chwilę podsmażamy.
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy je na małe kawałki i wrzucamy na patelnię z pozostałymi składnikami. Całość posypujemy papryką słodką i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy i dusimy na małym ogniu ok. 15 minut.
Po tym czasie dosypujemy na patelnię kukurydzę oraz dodajemy jogurt naturalny. Całość mieszamy i dusimy jeszcze ok. 5 minut. Na koniec doprawiamy potrawę solą, pieprzem oraz tymiankiem.