Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem groszku oraz pieczarek. Pyszny smak nie do opisania, oto przepis na kurczaka w nowym, wyjątkowym wydaniu. Pyszny obiad raz, dwa na stole, koniecznie wypróbuj.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 56
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 112
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1006
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 56
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 112
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1006
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w kostkę. Mięso przekładam do miski, wlewam sos sojowy, wsypuję tymianek, estragon oraz sól i dokładnie mieszam.
2. Jedną cebulę, czosnek i imbir obieram, kroję drobno i smażę na rozgrzanym oleju. Papryczkę chili myję, usuwam nasiona i kroję w pół plasterki, łączę z warzywami. Pięć minut smażę i dodaję mięso. 3. Cukinie myję, osuszam, obieram i kroję w kostkę. Przekładam do mięsa. Podlewam wodą i dodaję kostkę, gotuję 10 minut.
4. Pozostałą cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą Usmażone grzyby przekładam do mięsa. 5. Pod koniec gotowania dodaję groszek konserwowy, odlany z zalewy i zagęszczam mąką oraz skrobią rozrobioną w małej ilości letniej wody. Dwie minutki gotuje.
6. Gotowe. 7. Smacznego