Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem groszku oraz pieczarek. Pyszny smak nie do opisania, oto przepis na kurczaka w nowym, wyjątkowym wydaniu. Pyszny obiad raz, dwa na stole, koniecznie wypróbuj.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1807
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8373
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 753
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253435
Polecam.
Odsłon: 1463
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1807
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8373
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 753
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253435
Polecam.
Odsłon: 1463
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w kostkę. Mięso przekładam do miski, wlewam sos sojowy, wsypuję tymianek, estragon oraz sól i dokładnie mieszam.
2. Jedną cebulę, czosnek i imbir obieram, kroję drobno i smażę na rozgrzanym oleju. Papryczkę chili myję, usuwam nasiona i kroję w pół plasterki, łączę z warzywami. Pięć minut smażę i dodaję mięso. 3. Cukinie myję, osuszam, obieram i kroję w kostkę. Przekładam do mięsa. Podlewam wodą i dodaję kostkę, gotuję 10 minut.
4. Pozostałą cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą Usmażone grzyby przekładam do mięsa. 5. Pod koniec gotowania dodaję groszek konserwowy, odlany z zalewy i zagęszczam mąką oraz skrobią rozrobioną w małej ilości letniej wody. Dwie minutki gotuje.
6. Gotowe. 7. Smacznego