Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie z soczystego mięsa z kurczaka w aromatyczną przyprawą. Danie najlepiej smakuje z ryżem.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1131
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1305
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 544
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1131
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1305
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 544
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w kostkę, doprawiamy solą i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Na drugiej patelni podprażyć obraną i drobno pokrojoną cebule. Do cebuli dodajemy obrana i startą na tarce o dużych oczkach marchew oraz pokrojona w paseczki paprykę.
3. Warzywa prużymy do chwili, kiedy będą miękkie i łączymy z mięsem. 4. Doprawiamy kurkumą, papryką ostrą, sosem sojowym i zagęszczamy śmietana rozrobioną z mąką. Chwilkę gotujemy.
5. Gotowe. 6. Smacznego.