Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś się nawet nie źle czuje więc se ryżu ugotuje, a do tego pierś z kurczaka i wyjdzie potrawa nie byle jaka.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4529
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4529
Składniki
Pierś kurczaka,
Pokroić w dowolną kostkę.
Obsypać przyprawami z opisu oraz dodać olej,
Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut do przejścia przypraw w mięso.
Na suchą patelnię przełożyć mięso i obsmażyć go
Do puszczenia soków.
Następnie dodać ziela angielskie i liść laurowy
I dalej smażyć.
Gdy już mięso ładnie usmażone dodać wodę
I dusić pod przykryciem do miękkości mięsa i powstania sosu, dusić na małym ogniu.
Obiad podałam z ryżem oraz surówką z chyli.