Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię podroby, a ta potrawka wyszła bardzo smaczna, z miękkimi paseczkami z serc z lekką nutą kiszonych ogórków.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3043
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 920
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 643
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3043
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 920
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 643
Składniki
Serduszka z indyka kroimy na połówki i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy , kroimy w paseczki. W garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojone serduszka, smażymy około 5min Obieramy cebulę i czosnek. Cebulę kroimy w półplasterki i dorzucamy do serduszek, mieszamy i smażymy chwilę Czosnek siekamy i dorzucamy do garnka, mieszamy, jeszcze chwilę smażymy.
Całość zalewamy wodą, tak żeby zostały zakryte serduszka, wkładamy liść laurowy, ziele angielskie, wsypujemy pieprz i sól, zagotowujemy, przykrywamy i gotujemy do miękkości serduszek - około 45 min do godz.
Obieramy pietruszkę, marchewkę i seler - ścieramy na tarce. Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę, Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Jak serduszka będą miękkie dodajemy ziemniaki i starte warzywa, wsypujemy paprykę słodką i majeranek, gotujemy do miękkości ziemniaków Następnie dodajemy startego ogórka, chrzan, dosalamy i wsypujemy pieprz jeśli potrzeba - gotujemy około 5 min, zabielamy śmietaną i podajemy.
Smacznego:)