Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron i kurczak można podawać na tysiąc sposobów, oto jeden z nich... Pyszny, szybki ale i śmietankowy ;)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 99
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2036
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2860
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 99
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2036
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2860
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w mieszance z oliwy, soli, słodkiej papryce, odrobinie curry, czosnku, oraz pieprzu Cayenne. Po pół godzinie pieczemy pierś, gdy się lekko zrumieni, dodajemy pokrojonego pora, fasolkę szparagową, pikle, oraz małe drzewka kalafiora (kalafior najlepiej mrożony żeby szybciej doszedł). Całość chwilę dusimy około 5 minut. Do warzyw dajemy serek mascarpone, musztardę, sok z cytryny, chwilę razem gotujemy cały czas mieszając jeżeli trzeba dodajemy odrobinę wody, tak by powstał sos. Podajemy z ugotowanym makaronem.