Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron i kurczak można podawać na tysiąc sposobów, oto jeden z nich... Pyszny, szybki ale i śmietankowy ;)
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 36
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1754
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 292
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 397
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 519
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 36
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1754
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 292
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 397
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 519
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w mieszance z oliwy, soli, słodkiej papryce, odrobinie curry, czosnku, oraz pieprzu Cayenne. Po pół godzinie pieczemy pierś, gdy się lekko zrumieni, dodajemy pokrojonego pora, fasolkę szparagową, pikle, oraz małe drzewka kalafiora (kalafior najlepiej mrożony żeby szybciej doszedł). Całość chwilę dusimy około 5 minut. Do warzyw dajemy serek mascarpone, musztardę, sok z cytryny, chwilę razem gotujemy cały czas mieszając jeżeli trzeba dodajemy odrobinę wody, tak by powstał sos. Podajemy z ugotowanym makaronem.