Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron i kurczak można podawać na tysiąc sposobów, oto jeden z nich... Pyszny, szybki ale i śmietankowy ;)
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 881
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 85
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 881
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 85
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w mieszance z oliwy, soli, słodkiej papryce, odrobinie curry, czosnku, oraz pieprzu Cayenne. Po pół godzinie pieczemy pierś, gdy się lekko zrumieni, dodajemy pokrojonego pora, fasolkę szparagową, pikle, oraz małe drzewka kalafiora (kalafior najlepiej mrożony żeby szybciej doszedł). Całość chwilę dusimy około 5 minut. Do warzyw dajemy serek mascarpone, musztardę, sok z cytryny, chwilę razem gotujemy cały czas mieszając jeżeli trzeba dodajemy odrobinę wody, tak by powstał sos. Podajemy z ugotowanym makaronem.