Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron i kurczak można podawać na tysiąc sposobów, oto jeden z nich... Pyszny, szybki ale i śmietankowy ;)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 108
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2685
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3596
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 530
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5165
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 108
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2685
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3596
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 530
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5165
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w mieszance z oliwy, soli, słodkiej papryce, odrobinie curry, czosnku, oraz pieprzu Cayenne. Po pół godzinie pieczemy pierś, gdy się lekko zrumieni, dodajemy pokrojonego pora, fasolkę szparagową, pikle, oraz małe drzewka kalafiora (kalafior najlepiej mrożony żeby szybciej doszedł). Całość chwilę dusimy około 5 minut. Do warzyw dajemy serek mascarpone, musztardę, sok z cytryny, chwilę razem gotujemy cały czas mieszając jeżeli trzeba dodajemy odrobinę wody, tak by powstał sos. Podajemy z ugotowanym makaronem.