Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna smaku i aromatu potrawka, pyszna, syta ulubiona w moim domu :)
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 69
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2008
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 405
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 458
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 794
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 69
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2008
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 405
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 458
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 794
Składniki
Na początku moczymy garść suszonych grzybów w gorącej wodzie. Na patelnię dajemy masło, olej i podsmażamy mięso na złoty kolor. Pieczarki kroimy w ćwiartki, marchew, seler, pietruszkę w kosteczkę. Gdy mięso jest już rumiane przekładamy, go do rondla podlewamy wodą dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy.
Na tej samej patelni co mięso, podsmażymy pieczarki też na złoty kolor (by pieczarki nam się ładnie podpiekły na patelni nie może być dużo pieczarek, tylko tyle by przykryć dno), gdy pieczarki są już gotowe, odkładamy je do miski i kolejno podsmażamy marchew, seler i pietruszkę. Gdy wszystkie warzywa są już podsmażone dodajemy je do mięsa, dodajemy przecier pomidorowy, przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem, oraz mielonym kminkiem, wszystko mieszamy i dusimy. Na tej samej patelni co warzywa podsmażamy cebulę i dodajemy 2 łyżki miodu, gdy cebula zaczyna się karmelizować dorzucamy ciecierzyce, dokładnie mieszamy i całość przelewamy do duszonych warzyw z mięsem.
Namoczone grzyby, odcedzamy i dodajemy do reszty, całość co chwile mieszamy jeżeli trzeba dolewamy trochę wody najlepiej tej z suszonych grzybów. Potrawkę dusimy do miękkości mięsa i warzyw na koniec, gdy wszystko jest już miękkie dodajemy 2 łyżki jogurtu, jeżeli trzeba doprawiamy jeszcze solą i pieprzem do smaku, podajemy z chlebem lub same.