Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna smaku i aromatu potrawka, pyszna, syta ulubiona w moim domu :)
Na początku moczymy garść suszonych grzybów w gorącej wodzie. Na patelnię dajemy masło, olej i podsmażamy mięso na złoty kolor. Pieczarki kroimy w ćwiartki, marchew, seler, pietruszkę w kosteczkę. Gdy mięso jest już rumiane przekładamy, go do rondla podlewamy wodą dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy.
Na tej samej patelni co mięso, podsmażymy pieczarki też na złoty kolor (by pieczarki nam się ładnie podpiekły na patelni nie może być dużo pieczarek, tylko tyle by przykryć dno), gdy pieczarki są już gotowe, odkładamy je do miski i kolejno podsmażamy marchew, seler i pietruszkę. Gdy wszystkie warzywa są już podsmażone dodajemy je do mięsa, dodajemy przecier pomidorowy, przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem, oraz mielonym kminkiem, wszystko mieszamy i dusimy. Na tej samej patelni co warzywa podsmażamy cebulę i dodajemy 2 łyżki miodu, gdy cebula zaczyna się karmelizować dorzucamy ciecierzyce, dokładnie mieszamy i całość przelewamy do duszonych warzyw z mięsem.
Namoczone grzyby, odcedzamy i dodajemy do reszty, całość co chwile mieszamy jeżeli trzeba dolewamy trochę wody najlepiej tej z suszonych grzybów. Potrawkę dusimy do miękkości mięsa i warzyw na koniec, gdy wszystko jest już miękkie dodajemy 2 łyżki jogurtu, jeżeli trzeba doprawiamy jeszcze solą i pieprzem do smaku, podajemy z chlebem lub same.
Proste i sycące danie wegetariańskie.
Odsłon: 20438
Czerwona soczewica duszona z kiełbasą, cebulą, czosnkiem i chili. Proste, odż...
Odsłon: 2079
Potrawka z soczewicy i pomidorów o lekko pikantnym smaku to propozycja na roz...
Odsłon: 4382
Kotlety z cukinii i ziemniaków łączą w sobie dwa ulubione w sezonie letnim wa...
Odsłon: 751
Po wielu próbach przyrządzania szaszłyka mogę pokusić się o stwierdzenie, że...
Odsłon: 290
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 426
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 180
Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z nied...
Odsłon: 223
Kotlety z cukinii i ziemniaków łączą w sobie dwa ulubione w sezonie letnim wa...
Odsłon: 751
Po wielu próbach przyrządzania szaszłyka mogę pokusić się o stwierdzenie, że...
Odsłon: 290
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 426
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 180
Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z nied...
Odsłon: 223
Składniki
Na początku moczymy garść suszonych grzybów w gorącej wodzie. Na patelnię dajemy masło, olej i podsmażamy mięso na złoty kolor. Pieczarki kroimy w ćwiartki, marchew, seler, pietruszkę w kosteczkę. Gdy mięso jest już rumiane przekładamy, go do rondla podlewamy wodą dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy.
Na tej samej patelni co mięso, podsmażymy pieczarki też na złoty kolor (by pieczarki nam się ładnie podpiekły na patelni nie może być dużo pieczarek, tylko tyle by przykryć dno), gdy pieczarki są już gotowe, odkładamy je do miski i kolejno podsmażamy marchew, seler i pietruszkę. Gdy wszystkie warzywa są już podsmażone dodajemy je do mięsa, dodajemy przecier pomidorowy, przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem, oraz mielonym kminkiem, wszystko mieszamy i dusimy. Na tej samej patelni co warzywa podsmażamy cebulę i dodajemy 2 łyżki miodu, gdy cebula zaczyna się karmelizować dorzucamy ciecierzyce, dokładnie mieszamy i całość przelewamy do duszonych warzyw z mięsem.
Namoczone grzyby, odcedzamy i dodajemy do reszty, całość co chwile mieszamy jeżeli trzeba dolewamy trochę wody najlepiej tej z suszonych grzybów. Potrawkę dusimy do miękkości mięsa i warzyw na koniec, gdy wszystko jest już miękkie dodajemy 2 łyżki jogurtu, jeżeli trzeba doprawiamy jeszcze solą i pieprzem do smaku, podajemy z chlebem lub same.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z soczewicy i kaszy
Dania główne
Kotlety z cukinii i ziemniaków
Dania główne
GOŁĄBKI Z KASZĄ GRYCZANĄ PALONĄ
Dania główne
Kotlety mielone Kung Fu
Kotlety z soczewicy i kaszy
kupiłam kiedyś taką mieszankę: płatki fasoli, kasza i suszone pomidory, posta...
Odsłon: 3
Kotlety z cukinii i ziemniaków
Kotlety z cukinii i ziemniaków łączą w sobie dwa ulubione w sezonie letnim wa...
Odsłon: 751