Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super sycące danie.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Wykonanie: Fasolę namoczyć, następnie ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej z dodatkiem kminku i pokruszonej papryczki. Smażyć przez chwilę, dodać kurkumę, wlać ½ szklanki gorącej wody i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać fasolę, wlać jogurt i mieszając gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu.