Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie się coś dobrego jak boczek, dobrej jakości kiełbasa , ziemniaczki , spora ilość cebuli i liście kapusty pekińskiej do tego szklanka maślanki i pyszny obiad gotowy.
kociołek, folia aluminiowa, łyżka drewniana, misa, nóż, deska do krojenia,
Składniki
Ziemniaki, obrać opłukać i pokroić w plastry. Cebule po obraniu pokroić w półplasterki. Kiełbasę pokroić w poloplasty, natomiast boczek pokroić w większą kostkę. Dno kociołka wyłożyć folią aluminiową, na folię położyć skórę z boczku, a następnie układać warstwami ziemniaki, boczek cebule i kiełbasę i tak do wyczerpania składników. Warstwy oprószyć delikatnie pieprzem i solą. Zakryć liśćmi z kapusty. Kociołek zakryć przykrywką i zakręcić. Wstawić na rozpalane palenisko i dusić aż zawartość kociołka będzie miękka. Podawać ze szklaneczką maślanki. Polecam
Przygotowany kociołek z duszakami.
Duszenie nad paleniskiem.
Duszaki czy prażonki ( różnie mówią) gotowe do podania, przekładanie z kociołka do misy aby wymieszać.
Danie gotowe. Smacznego