Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie się coś dobrego jak boczek, dobrej jakości kiełbasa , ziemniaczki , spora ilość cebuli i liście kapusty pekińskiej do tego szklanka maślanki i pyszny obiad gotowy.
        kociołek, folia aluminiowa, łyżka drewniana, misa, nóż, deska do krojenia,
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35747
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6056
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35747
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6056
        
        
                Składniki
Ziemniaki, obrać opłukać i pokroić w plastry. Cebule po obraniu pokroić w półplasterki. Kiełbasę pokroić w poloplasty, natomiast boczek pokroić w większą kostkę. Dno kociołka wyłożyć folią aluminiową, na folię położyć skórę z boczku, a następnie układać warstwami ziemniaki, boczek cebule i kiełbasę i tak do wyczerpania składników. Warstwy oprószyć delikatnie pieprzem i solą. Zakryć liśćmi z kapusty. Kociołek zakryć przykrywką i zakręcić. Wstawić na rozpalane palenisko i dusić aż zawartość kociołka będzie miękka. Podawać ze szklaneczką maślanki. Polecam
Przygotowany kociołek z duszakami.
Duszenie nad paleniskiem.
Duszaki czy prażonki ( różnie mówią) gotowe do podania, przekładanie z kociołka do misy aby wymieszać.
Danie gotowe. Smacznego