Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie się coś dobrego jak boczek, dobrej jakości kiełbasa , ziemniaczki , spora ilość cebuli i liście kapusty pekińskiej do tego szklanka maślanki i pyszny obiad gotowy.
kociołek, folia aluminiowa, łyżka drewniana, misa, nóż, deska do krojenia,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5702
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 618
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5702
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 618
Składniki
Ziemniaki, obrać opłukać i pokroić w plastry. Cebule po obraniu pokroić w półplasterki. Kiełbasę pokroić w poloplasty, natomiast boczek pokroić w większą kostkę. Dno kociołka wyłożyć folią aluminiową, na folię położyć skórę z boczku, a następnie układać warstwami ziemniaki, boczek cebule i kiełbasę i tak do wyczerpania składników. Warstwy oprószyć delikatnie pieprzem i solą. Zakryć liśćmi z kapusty. Kociołek zakryć przykrywką i zakręcić. Wstawić na rozpalane palenisko i dusić aż zawartość kociołka będzie miękka. Podawać ze szklaneczką maślanki. Polecam
Przygotowany kociołek z duszakami.
Duszenie nad paleniskiem.
Duszaki czy prażonki ( różnie mówią) gotowe do podania, przekładanie z kociołka do misy aby wymieszać.
Danie gotowe. Smacznego