Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam prażonki usmażone na patelni, też są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414437
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2301
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414437
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2301
Składniki
Boczek i kiełbasę kroimy w plasterki. Marchew, buraczki, ziemniaki i cebulę obieramy, myjemy i kroimy w małe kawałki.
Rozgrzewamy patelnię z olejem i smażymy pokrojone buraczki z marchwią i ziemniakami. Po 10-15 minutowym smażeniu dokładamy pokrojony boczek z kiełbasą.
Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu kiedy warzywa będą robiły się miękkie.
Dodajemy pokrojoną w piórka cebule, doprawiamy pieprzem i solą i dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw, warzywa nie mogą być za miękkie, najlepsze takie troszkę twardsze.
Uduszone prażonki podajemy na ciepło. Smacznego!!!