Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam prażonki usmażone na patelni, też są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 615
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3442
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27140
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 615
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3442
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27140
Składniki
Boczek i kiełbasę kroimy w plasterki. Marchew, buraczki, ziemniaki i cebulę obieramy, myjemy i kroimy w małe kawałki.
Rozgrzewamy patelnię z olejem i smażymy pokrojone buraczki z marchwią i ziemniakami. Po 10-15 minutowym smażeniu dokładamy pokrojony boczek z kiełbasą.
Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu kiedy warzywa będą robiły się miękkie.
Dodajemy pokrojoną w piórka cebule, doprawiamy pieprzem i solą i dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw, warzywa nie mogą być za miękkie, najlepsze takie troszkę twardsze.
Uduszone prażonki podajemy na ciepło. Smacznego!!!