Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam prażonki usmażone na patelni, też są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 66
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 43
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 95
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 66
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 43
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 95
Składniki
Boczek i kiełbasę kroimy w plasterki. Marchew, buraczki, ziemniaki i cebulę obieramy, myjemy i kroimy w małe kawałki.
Rozgrzewamy patelnię z olejem i smażymy pokrojone buraczki z marchwią i ziemniakami. Po 10-15 minutowym smażeniu dokładamy pokrojony boczek z kiełbasą.
Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu kiedy warzywa będą robiły się miękkie.
Dodajemy pokrojoną w piórka cebule, doprawiamy pieprzem i solą i dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw, warzywa nie mogą być za miękkie, najlepsze takie troszkę twardsze.
Uduszone prażonki podajemy na ciepło. Smacznego!!!