Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami wydaje się, że kulinarnej podróży nie ma końca. Tym razem padło na stolicę polskiego ziemniaka, Poznań. Pyraland, szykujcie się, bo znowu Was "zaatakujemy". Jak będziecie w okolicy Browaru, koniecznie zerknijcie. Pieczone ziemniaki z różnymi sosami, kopytka i...cudowno-bajeczne naleśniki ziemniaczane. Sztos! Prażuchę zostawiam Wam na teraz, bo to mega proste i smaczne połączenie. Arek Gie
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Na suchej patelni wysmażamy drobno pokrojony boczek oraz posiekaną cebulę. Do smaku doprawiamy solą. Ziemniaki gotujemy w małej ilości wody. Do nieodcedzonych ziemniaków dodajemy mąkę, przykrywamy pokrywką i zostawiamy na małym ogniu, by mąka napęczniała. Całość wyrabiamy na jednolitą masę, do smaku doprawiamy solą. Przy pomocy dwóch łyżek formujemy "kotlety" i smażymy z obu stron na rozgrzanym smalcu. Podajemy z usmażonym boczkiem.