Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gotowa kasza z soczewica idealnie komponuje się z papryką
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 232
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 910
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 232
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 910
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Składniki
Sparzyć papryki we wrzątku około 8 min. W między czasie ugotuj w osolonej wodzie 2 woreczki kaszy z soczewicy około 10 min. Na patelni podsmaż cebulę z czosnkiem (opcjonalnie pieczarki) ja ich nie dałam oraz por przypraw to odrobiną soli i pieprzem. Smaż do miękkości. Dynię oraz marchewkę pokrój w kostkę i gotuj w bulionie (kostka rosołowa) około 15 min.
Wszystko wymieszaj tzn. dynię i marchew odcedzoną z kaszą i cebulą z por dodaj przyprawę z suszonych pomidorów (można dodać natkę pietruszki) i wymieszaj. Taki farsz nakładaj do papryk. na wierch starkuj parmezan i zamknij wieczko ogonkiem. Wstaw do naczynia żaroodpornego. Piecz około 30-40 min w piekarniku 180 stopni góra/ dół