Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gotowa kasza z soczewica idealnie komponuje się z papryką
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 932
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1188
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 932
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1188
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Sparzyć papryki we wrzątku około 8 min. W między czasie ugotuj w osolonej wodzie 2 woreczki kaszy z soczewicy około 10 min. Na patelni podsmaż cebulę z czosnkiem (opcjonalnie pieczarki) ja ich nie dałam oraz por przypraw to odrobiną soli i pieprzem. Smaż do miękkości. Dynię oraz marchewkę pokrój w kostkę i gotuj w bulionie (kostka rosołowa) około 15 min.
Wszystko wymieszaj tzn. dynię i marchew odcedzoną z kaszą i cebulą z por dodaj przyprawę z suszonych pomidorów (można dodać natkę pietruszki) i wymieszaj. Taki farsz nakładaj do papryk. na wierch starkuj parmezan i zamknij wieczko ogonkiem. Wstaw do naczynia żaroodpornego. Piecz około 30-40 min w piekarniku 180 stopni góra/ dół