Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj klasyczny prosty w przygotowaniu lecz smaczny obiad . Kotlet lecz nie wieprzowy tylko drobiowy z ziemniakami i buraczkami. Polecam
nóż, ręcznik papierowy, tłuczek , deska, patelnia, widelec, naczynia na panierkę,
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 880
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 173
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 9285
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 880
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 173
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 9285
Składniki
Filet przekroić na dwie części , umyć i osuszyć, następnie każdą część przekroić na dwa lub trzy kotlety. Lekko rozbić , natrzeć solą i pieprzem i oprószyć czosnkiem granulowanym. Obtoczyć w mące , rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu , na końcu panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju lub maśle klarownym z obu stron na złoty , rumiany kolor. Podawać do drugiego dania.( ja podałam z ziemniakami i buraczkami ). Smacznego
Przygotowanie kotletów.
Kotlety gotowe do smażenia.
Kotlety gotowe do podania.