Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj klasyczny prosty w przygotowaniu lecz smaczny obiad . Kotlet lecz nie wieprzowy tylko drobiowy z ziemniakami i buraczkami. Polecam
nóż, ręcznik papierowy, tłuczek , deska, patelnia, widelec, naczynia na panierkę,
Idealny na kolację
Odsłon: 26
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 74
Idealny na kolację
Odsłon: 26
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 74
Składniki
Filet przekroić na dwie części , umyć i osuszyć, następnie każdą część przekroić na dwa lub trzy kotlety. Lekko rozbić , natrzeć solą i pieprzem i oprószyć czosnkiem granulowanym. Obtoczyć w mące , rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu , na końcu panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju lub maśle klarownym z obu stron na złoty , rumiany kolor. Podawać do drugiego dania.( ja podałam z ziemniakami i buraczkami ). Smacznego
Przygotowanie kotletów.
Kotlety gotowe do smażenia.
Kotlety gotowe do podania.