Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste roladki z kurczaka faszerowane serem mozzarella i suszonymi pomidorami, owinięte plastrami boczku. Niewiele pracy, a efekt zachwyca. Sprawdzą się na co dzień oraz od święta, kiedy spodziewamy się wizyty gości.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84988
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2298
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9840
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3638
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6941
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84988
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2298
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9840
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3638
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6941
Składniki
Podwójne filety z kurczaka podziel na pół. Każdy z filetów natnij, tak żeby uzyskać duży płat mięsa. Rozbij go delikatnie tłuczkiem.
W miseczce połącz składniki marynaty. Wymieszaj oliwę z octem balsamicznym, ziołami i przyprawami. Gotową mieszanką natrzyj mięso.
Na każdy z rozbitych filetów połóż po plasterku sera mozzarella i po dwa suszone pomidory. Filety zwiń ciasno w rulon. Każdy z nich owiń dwoma plastrami boczku. Roladki z kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Proste roladki z kurczaka podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami. Świetnie komponują się z kopytkami i surówką z kapusty pekińskiej lub gotowanymi na parze warzywami.