Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste roladki z kurczaka faszerowane serem mozzarella i suszonymi pomidorami, owinięte plastrami boczku. Niewiele pracy, a efekt zachwyca. Sprawdzą się na co dzień oraz od święta, kiedy spodziewamy się wizyty gości.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17548
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 364
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 927
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7316
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8783
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17548
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 364
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 927
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7316
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8783
Składniki
Podwójne filety z kurczaka podziel na pół. Każdy z filetów natnij, tak żeby uzyskać duży płat mięsa. Rozbij go delikatnie tłuczkiem.
W miseczce połącz składniki marynaty. Wymieszaj oliwę z octem balsamicznym, ziołami i przyprawami. Gotową mieszanką natrzyj mięso.
Na każdy z rozbitych filetów połóż po plasterku sera mozzarella i po dwa suszone pomidory. Filety zwiń ciasno w rulon. Każdy z nich owiń dwoma plastrami boczku. Roladki z kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Proste roladki z kurczaka podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami. Świetnie komponują się z kopytkami i surówką z kapusty pekińskiej lub gotowanymi na parze warzywami.