Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste roladki z kurczaka faszerowane serem mozzarella i suszonymi pomidorami, owinięte plastrami boczku. Niewiele pracy, a efekt zachwyca. Sprawdzą się na co dzień oraz od święta, kiedy spodziewamy się wizyty gości.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35675
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35675
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
        
        
                Składniki
Podwójne filety z kurczaka podziel na pół. Każdy z filetów natnij, tak żeby uzyskać duży płat mięsa. Rozbij go delikatnie tłuczkiem.
W miseczce połącz składniki marynaty. Wymieszaj oliwę z octem balsamicznym, ziołami i przyprawami. Gotową mieszanką natrzyj mięso.
Na każdy z rozbitych filetów połóż po plasterku sera mozzarella i po dwa suszone pomidory. Filety zwiń ciasno w rulon. Każdy z nich owiń dwoma plastrami boczku. Roladki z kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Proste roladki z kurczaka podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami. Świetnie komponują się z kopytkami i surówką z kapusty pekińskiej lub gotowanymi na parze warzywami.