Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste roladki z kurczaka faszerowane serem mozzarella i suszonymi pomidorami, owinięte plastrami boczku. Niewiele pracy, a efekt zachwyca. Sprawdzą się na co dzień oraz od święta, kiedy spodziewamy się wizyty gości.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 71
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10358
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 125
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1022
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 71
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10358
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 125
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1022
Składniki
Podwójne filety z kurczaka podziel na pół. Każdy z filetów natnij, tak żeby uzyskać duży płat mięsa. Rozbij go delikatnie tłuczkiem.
W miseczce połącz składniki marynaty. Wymieszaj oliwę z octem balsamicznym, ziołami i przyprawami. Gotową mieszanką natrzyj mięso.
Na każdy z rozbitych filetów połóż po plasterku sera mozzarella i po dwa suszone pomidory. Filety zwiń ciasno w rulon. Każdy z nich owiń dwoma plastrami boczku. Roladki z kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Proste roladki z kurczaka podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami. Świetnie komponują się z kopytkami i surówką z kapusty pekińskiej lub gotowanymi na parze warzywami.